Ikke alvorlig for knivstukket mann i Alta

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene ble natt til søndag knivstukket av en jevnaldrende kvinne på en privat adresse i Alta. Mannen er ikke alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble først opplyst at mannen ble knivstukket flere ganger, blant annet i overkroppen. Senere viste det seg at han kun var knivstukket i en arm, og at han slapp fra knivangrepet uten alvorlige skader.

– Han er ferdigbehandlet av helse og er nå hos politiet for avhør. Politiet foretar også avhør av vitner som var til stede under hendelsen, sier operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt.

Hendelsen skjedde i en privatbolig, og nødetatene ble varslet like før klokken 5 natt til søndag. Politiet var først på stedet og startet umiddelbart livreddende førstehjelp.

– Politiet drev livreddende førstehjelp på stedet i et forsøk på å stoppe blødningene i påvente av helsepersonell, forteller operasjonsleder Svein Erik Jacobsen.

Vitneavhør

Det befant seg totalt seks personer i boligen da knivangrepet skjedde. I tillegg til den mistenke er de fire andre personene brakt inn av politiet som vitner. Kvinnen ble pågrepet på stedet og er siktet for kroppsskade. Politiet mener også å ha funnet kniven som ble benyttet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle var til stede da vi kom fram, både den mistenkte gjerningspersonen, offeret og alle vitnene. Pågripelsen forløp greit, sier Pedersen.

Både offeret og siktede er i 20-årene, og begge to er hjemmehørende i Alta. Begge bor også på den samme adressen. Politiet sier det er en relasjon mellom de to.

– Vi er i gang med avhør av vitner og de involverte nå på morgenen. Foreløpig kan jeg ikke si noe om omstendighetene og vi konsentrerer oss nå om avhørene, sier Pedersen.

Vitne i sjokk

En av personene som var til stede da knivangrepet skjedde, var sterkt preget av hendelsen og måtte få helsehjelp.

– En person i følget er veldig preget av situasjonen og beskrives som i sjokktilstand. Vedkommende vil få bistand fra helsevesen, forteller Jacobsen.

Ifølge politiet er den siktede kvinnen kjent for politiet fra flere tidligere saker, blant annet i forbindelse med vold. Også den knivskadde mannen er en gjenganger i politiets register.