Meny

Kåre Willoch er kritisk til Røkkes skyskraper

Statsminister Erna Solberg ser på en modell av den 200 meter høye bygningen Kjell Inge Røkke vil bygge på Fornebu i Bærum. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix.
Tidligere statsminister Kåre Willoch er sterkt kritisk til Kjell Inge Røkkes planer om å bygge en skyskraper på Forebu. – Et alvorlig feilgrep, sier Willoch.

– Jeg har stor respekt for Kjell Inge Røkke, men her tror jeg han er i ferd med å arbeide for et alvorlig feilgrep, sier Høyre-kjempen Willoch til NRK.

Det er hans egne partifeller i Bærum kommune som skal avgjøre om Røkke får bygge det 200 meter høye bygget, kalt «Det store blå.»

– Det vil være et signal om skadeverk mot naturpreget i omgivelsene til hovedstaden i Europas romsligste land, mener Willoch.

Les også:   Naboene raser mot Røkkes skyskraper – blir Nordens høyeste med 200 meter

Nina Jensen, leder for REV Ocean som håper å få bygget skyskraperen, sier slike bygg alltid vil vekke sterke reaksjoner.

– Det er mange som vil elske det, og mange som vil hate det. Det som er interessant å merke seg, er at det er særlig unge mennesker som er veldig begeistret for dette, sier hun.

Bygget er tenkt å huse Verdenshavets hovedkontor, men 40 etasjer av skyskraperen er satt av til hotell.

Populært