Politiet rykket ut til beruset flypassasjer – var etterlyst

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet rykket lørdag ut til Torp flyplass på grunn av en beruset flypassasjer. Det viste seg å være den etterlyste kunsttyven Pål Enger, ifølge Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han var etterlyst fra Oslo politidistrikt i forbindelse med forkynnelse av en tiltalebeslutning, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt til NTB.

Pål Enger (51), som kanskje er mest kjent for å stå bak tyveriet av Edvard Munchs «Skrik» i 1994, er tiltalt blant annet for tyveri en luksusklokke, en høyttaler og klær fra flere eksklusive forretninger i Oslo i fjor sommer, ifølge Dagbladet.

Saken er berammet i Oslo tingrett 22. januar i år, men tiltalebeslutningen er ennå ikke blitt forkynt for Enger selv og han ble dermed etterlyst av politiet.

Groth sier det ennå ikke er besluttet om det er aktuelt med varetektsfengsling på grunn av etterlysningen.

Politiet i Sandefjord fikk klokken 19.30 lørdag kveld melding om at en mann i 50-årene var beruset og lagde støy om bord på et Norwegian-fly fra Malaga. Da flyet landet på Torp møtte dermed politiet opp. Også ambulansen var til stede fordi mannen, som viste seg å være Enger, klaget på brystsmerter.

Han ble sjekket av ambulansepersonell, og ble deretter tatt med til legevakten med politiet på slep.