Meny

Fant familiens hund sperret inne

Familiens valp ble funnet innestengt på rom etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Politiet tror at Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog om morgenen eller formiddagen 31. oktober i fjor.

Nå skriver NRK at da ektemannen Tom Hagen kom hjem den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant, fant han familiens nye hundevalp innesperret på et rom.

Hunden kan gi politiet nyttige spor, mener Kittil Haugen. Han er pensjonert politimann og har tidligere vært politihund-instruktør.

– Har gjerningsmannen håndtert hunden, kan DNA ha smittet over, sier Haugen til NRK.

Les også: Nabo kritiserer politiet for å ha gått ut med forsvinningssaken for sent

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt vil ikke bekrefte NRKs opplysninger overfor NTB, men sier at det har blitt gjennomført omfattende kriminaltekniske undersøkelser i saken.

– Men å gå i detaljer på hvor og hvordan vi har undersøkt de forskjellige tingene, det kan jeg ikke, sier han.

Et brev med krav om løsepenger ble funnet i huset i forbindelse med bortføringen.

Holdt hemmelig

Politiet ble varslet samme dag som Anne-Elisabeth Hagen forsvant, men på grunn av trusselen om at hun ville bli drept dersom politiet ble kontaktet, ble etterforskningen holdt hemmelig fram til onsdag denne uka.

Etterforskningen sto da i stampe, og politiet valgte å gå ut med saken i håp om å få tips og viktig informasjon.

Les også: Etterlyst syklist sjekket ut av bortføringssaken

Ønsker flere tips

Politiet opplyste fredag at Hagen kan holdes skjult hvor som helst, og de ba blant annet publikum om å se etter og varsle om unormal aktivitet i nabolaget. Folk bes merke seg om personer har endret atferd og for eksempel gjort unormale innkjøp, som kjøp av gjenstander som kan brukes til å holde kontroll på en person.

– Vi trenger opplysninger om mulige skjulesteder. Et slik skjulested kan for eksempel identifiseres ved unormal aktivitet, personer, ukjente kjøretøy, tildekte vinduer eller rehabiliterte arbeidsplasser som tas i bruk, sa Brøske til NTB fredag.

Politiet har så langt fått inn over 500 tips i saken.

Populært