Meny

Dagbladet: Regjeringsavtale kan splitte KrF på nytt

Det skal ifølge Dagbladet være stor splittelse i KrF angående den nye regjeringsplattformen. På bildet er partileder Knut Arild Hareide. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
Flere i KrFs landsstyre ventes å stemme mot en regjeringsplattform, nært sagt uansett, ifølge kilder Dagbladet har vært i kontakt med.

– Jeg kan ikke tenke meg at det blir et enstemmig landsstyre. Mange er jo imot hele regjeringsprosjektet, sier en KrF-kilde til avisa.

Formelt sett er det partiets stortingsgruppe som har det endelige ordet etter prosedyrene, men rådet fra landsstyret vil bli tillagt stor vekt. Ifølge kildene til Dagbladet er det ikke ventet et enstemmig landsstyre, og enkelte tror marginene vil være så små at det kan bli foretatt en prøvevotering før den endelige avklaringen skal gis.

Ifølge Dagbladet vil det lyserøde landsstyret får det avgjørende ordet, og det ventes at gruppa vil stemme med de blå om avtalen oppfattes som god nok.

Regjeringsforhandlingene er inne i en avgjørende fase, men ifølge avisa ser det ut som den interne fristen om å legge fram en avtale søndag ryker. Avisas kilder mener mandag nå er det mest sannsynlige.

Populært