Justisministeren varsler nye tiltak mot voldtekt

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) har sammen med riksadvokat Tor-Aksel Busch kommet fram til tre nye tiltak mot voldtekt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) har sammen med riksadvokat Tor-Aksel Busch kommet fram til tre nye tiltak mot voldtekt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og riksadvokat Tor-Aksel Busch varsler tre nye tiltak mot voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiltakene ble de enige om i et møte om teamet mandag, skriver VG.

De tre tiltakene er som følger: Statsadvokaten skal i 2019 ha en gjennomgang av 100 voldtektssaker i landet. Det skal opprettes en ny handlingsplan mot voldtekt som skal inneholde tiltak opp mot både politi og andre offentlige myndigheter, i tillegg til en holdningskampanje rettet mot menn. Og det skal i 2020 gjennomføres en omfattende kvalitetsundersøkelse av voldtektssaker i Norge.

Undersøkelsen i 2020 skal sammenlignes med sammen undersøkelse fra 2016 hvor det kom fram at politiet har for dårlig sporsikring, at kvaliteten på avhør varierer og at bruk av skjulte etterforskningsmetoder aldri blir vurdert.

– Det viktigste vi kan gjøre er å sørge for at voldtekter ikke skjer. Vi må sørge for en holdningsendring blant enkelte i befolkningen om at voldtekt ikke er greit. Det budskapet har vi alle et ansvar om å formidle, enten man er foreldre, besteforeldre eller justisminister, sier Wara til avisa.