Meny

Bortføringssaken: Har fått tips om to menn

Politiet på Romerike har fått tips om de to personene på overvåkningsvideoene utenfor arbeidsplassen til Tom Hagen. Ber publikum være oppmerksomme på mistenkelige kjøp av kvinneklær.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Politiet mener kvinnen kan ha blitt bortført fra familiens hjem på Lørenskog samme dag.

Torsdag etterlyste politiet tre personer, en syklist og to gående menn, som vises på overvåkningsvideoer utenfor Tom Hagens arbeidsplass den aktuelle dagen.

Politiet bekrefter at de har fått tips om de gående mennene.

– De to personene som fremgår på videoene har vi fått tips om, men ennå ikke identifisert. Vi gjentar derfor behovet for å komme i kontakt med disse to eller motta tips som sier noe om hvem de er, sier politiinspektør Tommy Brøske på en pressekonferanse.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med syklisten på videoen.

Les også: Telefonsamtale skal være siste livstegn i bortføringssaken

Vil ha tips

Siden torsdag har politiet mottatt 150 nye tips i saken. Tipsene gjelder personer, kjøretøy og andre observasjoner.

– Vi ber på nytt dere som kan vite noe om å ta kontakt. Så skal politiet selv vurdere om opplysningene er relevante eller ikke, sier Brøske.

Overvåkningsvideo: Politiet etterlyser tre personer

Politiet ber også om tips dersom noen har observert at personer de kjenner har gjort unormale innkjøp av for eksempel gjenstander som kan brukes til å holde kontroll på en person, kvinneklær og andre produkter.

Brøske understreker at både skjulested eller handel kan ha foregått i Norge eller i utlandet.

– Et skjulested må være et sted der det kan være mulig å oppbevare en person. Det kan være hytter, hus, bygg under rehabilitering eller lignende. Tegn kan være økt aktivitet av personer og biler i nærmiljøet. Det kan være tildekte vinduer og arbeid med lydisolering i perioden før 31. oktober i fjor, sier Brøske.

Les også: Gisselekspert om antatt bortføring: – Vesentlig med livstegn

– Godt fornøyd

Politiinspektør fortalte at saken i all vesentlighet står på samme sted som tidligere i uken.

Politiinspektør Tommy Brøske var innstilt på kritiske spørsmål om håndteringen av saken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De vet fortsatt ikke om hun holdes skjult i Norge eller i utlandet.

– Vi vet fortsatt ikke hvor Anne Elisabeth holdes skjult, og vi vet ikke om hun har vært skjult på ett og samme sted, sier Brøske.

På pressekonferanse fredag sa politiet at de er godt fornøyde med responsen etter at de valgte å gå offentlig ut med opplysningen om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning.

– Vi er godt fornøyd med dekningen dere har gjort, sa etterforskningslederen til mediene.

Les også: Ekspert: Valg av kryptovaluta kan tyde på lite gjennomtenkt bortføring

Grove trusler

Den savnede er gift med Tom Hagen, en av Norges rikeste personer. Politiet gikk offentlig ut med saken onsdag, etter å ha etterforsket forsvinningen i flere uker.

Det er fremmet krav om løsepenger, utbetalt i kryptovaluta, og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene.

En viktig del av etterforskningen er å kartlegge alle bevegelser rundt ektepar den dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant.

Populært