Meny

Farevarselet oppjustert for Nord-Norge

Videoen viser stormens herjinger på Svalbard. Nå har uværet nådd fastlandet.
Stormen i nord skaper store utfordringer i trafikken. Flere fly- og fergeavganger innstilles, og det er svært utfordrende kjøreforhold på en rekke veier.

Stormen ventes i nordvestlig retning i Troms, Vest-Finnmark og på Finnmarksvidda, ifølge NRK.

Flere byer og bygder i Finnmark er isolert som følge av stormen, og uværet fører til store utfordringer i trafikken.

I Nordland har et tre blåst over en vei i Bodø, og i Valnesfjorden blåste en skolebuss av veien tidligere torsdag ettermiddag. Ingen ble skadd i hendelsen.

– Mer enn full storm i kastene

– Det kommer til å blåse mye! Vinden vil dreie mer nordvest og med tilhørende kraftige vindkast i forbindelse med bygene som kommer inn med sludd og snø, sier vakthavende meteorolog Rune Skoglund til Lofotposten.

Video: Ørjan Arntzen filmet uværets herjinger rundt skipet «Ida Amalie» i havna på Napp i Lofoten.

Først på dagen blir det full storm.

– Det kan kanskje bli enda kraftigere vind i kastene enn full storm, sier Skoglund.

– Vi bruker tøffe fly som tåler mye, men er det for mye og sterk sidevind med for kraftige vindkast da sliter vi også, sier Catharina Solli til i Widerøe til avisen, og forventer flere kanselleringer utover kvelden.

Buss blåste av veien

I Valnesfjorden i Nordland blåste en buss med flere skoleelever av veien. Ingen ble skadd i hendelsen, ifølge NRK.

Bilberging på stedet der en skolebuss blåste av veien på grunn av kraftig vind. Ingen ble skadd i hendelsen. Foto: Bodø Bilberging / NTB scanpix

Ved 17-tiden meldte politiet i Nordland at et vogntog hadde kjørt av veien på E6 på Saltfjellet. Det var svært sterk vind på stedet.

Stormen påvirker også flytrafikken, og Widerøe har kansellert flere avganger. Også større fly har fått problemer i den sterke vinden. Thomas Cooks fly fra Gran Canaria til Evenes måtte snu i lufta, ifølge Harstad Tidende. Det skal være målt 54 m/s ved ene enden av rullebanen. Flyet gikk til Trondheim i stedet.

Siste nytt fra ABC Nyheter

Avinor vurderer å stenge flyplasser

Foreløpig er ingen flyplasser stengt som følge av uværet, men det kan fort endre seg, sier pressetalsmann i Avinor, Lasse Vangstein ifølge NRK. Han understreker at alle passasjerer må følge beskjeder de får fra sitt flyselskap.

I Tromsø havn ligger rundt 150 båter ved kai, mange av dem har søkt nødhavn på grunn av uværet til havs.

Stormen er allerede godt i gang på Svalbard, mens det ventes at uværet treffer fastlandet i nord med full styrke torsdag kveld.

Satelittbilde av Europa torsdag klokken 18. Foto: Meteosat
Populært