Meny

Politiet vil ikke etterforske mirakelpredikant

Etter egne undersøkelser har Agder politidistrikt besluttet å ikke starte etterforskning av predikant Svein-Magne Pedersens innsamling til barnehjem i India.

Det opplyser politiadvokat Hans Olav Røyr i ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Politiet begynte på eget initiativ å undersøke saken etter VGs sak om at Pedersen samlet inn penger til ikke-eksisterende bistandsprosjekter i India. Mens Pedersen sier han har bygget 24 barnehjem i India og har «2.000 munner å mette», skrev avisen at de bare fant to–ett ble brukt til leksehjelp, og på det andre fant avisen bare kyr. Hjemmet hadde vært nedlagt i tre år.

– Vi har selv undersøkt den informasjonen stiftelsen formidlet i forbindelse med innsamlingen av penger. Det er ikke slik at stiftelsen Misjonen Jesus Leger kun har samlet inn penger til de omtalte barnehjemmene i India. Videre har politiet informasjon om at det har blitt overført penger fra Misjonen Jesus Leger til flere organisasjoner i India. Ut fra denne informasjonen er det ingen grunn til å iverksette etterforskning for å avklare om det er begått en straffbar handling, sier politiadvokaten.

Populært