Meny

Mildt blaff erstattes av roligere, kaldere vær

Det ser ut til å bli fine skiforhold flere steder over helgen, med flere minusgrader på vei - og mye mindre vind. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Et blaff av mildvær i sør og i nord blir til kald, fin vinter igjen over store deler av landet fra helgen. Samtidig løyer vinden igjen.

Mens folk nord i landet, særlig på Svalbard, forbereder seg på tøffe tak denne uken, ser det ut til at man kan puste ut igjen fra helgen. Samtidig med at vinden løyer, fordufter mildværet.

– Det kraftige lavtrykket på torsdag gir et blaff av mild luft med plussgrader helt opp til 800-1.000 m høyde både i Sør-Norge og Nord-Norge, men så blir det raskt kaldere igjen, melder Meteorologisk institutt.

Fra stor til bris

På Svalbard, hvor det er varslet full storm torsdag, skal det verste været være over fredag. Det varsles riktignok nordøstlig liten storm utsatte steder fra fredag ettermiddag, men om kvelden minker det til stiv kuling. Litt snø blir det, mest i øst. I helgen roer vinden seg til laber bris, og temperaturene synker ned mot minus 13–14 grader.

Østlandsområdet får også smake plussgradene før gradestokken igjen vise minus. I løpet av helgen kommer temperaturen ned i 6–7 blå, mens det tirsdag neste uke kan bli kaldere enn 10 minus. Med litt snø i løypene kan det bli fine forhold for langrennsfolket. Det ser ikke ut til at plussgradene greier å smelte bort skiføret.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Plussgrader i vest

I bergensområdet er det imidlertid bare plussgrader i sikte de kommende dagene, ifølge langtidsvarselet. Temperaturen vil ligge på mellom 0 og 5 grader til over helgen, med skyet vær og litt regn, særlig søndag.

Snøskredfaren er det for tidlig å si noe om for helgen og den kommende uken, men med faregrad rødt for Troms og Svalbard er det grunn til å være på vakt og følge med på Varsom.no.

På Nordvestlandet ser regnet også ut til å sette inn fra søndag, og der fortsetter det trolig utover i neste uke. Også der løyer vinden. I Ålesund varsles det om noen få plussgrader og lett til laber bris.

Trøndelag må tåle en del regn fredag og lørdag før snøen begynner å lave ned. Med stabilt kaldt vær ser det ut til å bli gode skiforhold igjen der også.

Populært