Meny

Kvinne har vært borte i ti uker – krav om løsepenger i kryptovaluta

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kona til en av Norges rikeste, har vært borte i ti uker, og ifølge VG er det kommet krav om 9 millioner euro i løsepenger.

Ifølge Aftenposten , som først omtalte saken, har politiet etterforsket saken i full hemmelighet.

Kvinnen skal ha blitt bortført fra hjemmet sitt på Fjellhamar i Lørenskog kommune i Akershus.

Ifølge VG er kravet om løsepenger i kryptovalutaen monero, som er laget på en måte som gjør at transaksjonene ikke kan spores. Beløpet tilsvarer nesten 90 millioner norske kroner.

Fant brev

68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er gift med Tom Hagen, som står på 172. plass på Kapitals liste over Norges rikeste personer med en anslått formue på 1,7 milliarder kroner – i hovedsak tjent på eiendom og salg av strøm.

Han beskrives som mediesky og privat.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) har vært borte i 74 dager. Foto: Privat

Ifølge VGs opplysninger er det funnet en skriftlig beskjed på gebrokkent norsk i huset. Der skal det ha stått at 68-åringen ville bli drept dersom politiet ble kontaktet.

Avisen skriver at politiet har brukt biler med falske skilter når de har kjørt til huset for å sikre spor – av frykt for kontraspaning.

Bistand fra Interpol

ABC Nyheter får opplyst fra kilder at den pågående etterforskningen er svært omfattende.

Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Interpol og Europol.

Krise- og gisselforhandlertjeneste (KGF), som ligger under Oslo politidistrikt og har nasjonalt ansvar, er også involvert, skriver Aftenposten.

Flere norske aviser har hatt kjennskap til saken over lang tid, men har av politiet blitt bedt om å ikke omtale saken - før nå.

(Saken fortsetter under bildet)

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kona til en av Norges rikeste, har vært borte i ti uker, Onsdag var politiet på plass i boligen der hun sist ble sett. Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix

Pressekonferanser

Politiet holder en pressekonferanse om den antatte bortføringen klokka 11 onsdag formiddag, og ledelsen for etterforskningen vil ikke svare på spørsmål før dette.

Fakta om Tom Hagen:

* Født 1950, bosatt på Fjellhamar i Lørenskog

* Gift med Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) fra Gjøvik. Hun forsvant 31. oktober 2018, og det er framsatt krav om løsepenger i kryptovaluta

* Paret har tre voksne barn i 30- og 40-årene

* Ingeniør og investor. Aktiv innen eiendomsinvesteringer og strømsalg

* Nummer 172 på Kapitals liste over Norges rikeste personer

* Nettoformue på 1,7 milliarder kroner i 2018

* Av en omsetning på nær 2,4 milliarder kroner fikk han gjennom sine strømsalg-selskaper og eiendomsinvesteringer et resultat etter skatt på 174 millioner kroner i 2017.

* Eneeier av Holding 2. Grunnla selskapet Elkraft i 1992. Styreleder i selskapene Holding 2 AS, Ing T Hagen AS, Kvitfjell Destination AS, Kvitfjell Eiendom AS, Kvitfjell Entreprenør AS, Kvitfjell Resort AS, Norecon AS, Storgata Eiendom Lillehammer AS, Tom Hagen Eiendom AS, Realty AS og Storgata 148 AS.

Svein Holden er bistandsadvokat for ektemannen Tom Hagen. Holden ønsker ikke å kommentere saken foreløpig, men opplyser til NTB at han skal holde en egen pressekonferanse om saken onsdag ettermiddag.

Tidspunktet blir kjent på politiets pressekonferanse.

Én milliard

Tom Hagen har vært en aktiv eiendomsinvestor i flere tiår. Ifjor skrev Dagens Næringsliv at Hagen har tjent én milliard de siste 11 årene gjennom sitt investeringsselskap Holding 2 AS.

Gjennom selskapet er Hagen største eier i strømleverandøren Elkraft.

– Det er en tragedie og rett og slett helt vilt, sier administrerende direktør Marius Nerbye i Elkraft til Romerikes Blad.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært