Kvinne til traumemottak etter bussulykke i Oppland

Bussen, som var på vei fra Oslo til Volda, skled 30 meter ut på et jorde før den veltet. Foto: Politiet Innlandet / NTB scanpix
Bussen, som var på vei fra Oslo til Volda, skled 30 meter ut på et jorde før den veltet. Foto: Politiet Innlandet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En kvinne er fraktet til Lillehammer sykehus etter at en buss blåste av riksvei 15 i Skjåk i Oppland natt til tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen hadde smerter i bryst og nakke og ble fraktet med ambulanse til traumemottaket. En annen person fikk et kutt i hodet.

Det var 27 personer om bord i bussen da den havnet utfor veien like ved Skjåk kirke. De ble først evakuert inn i kirkestua, før de senere ble fraktet til kommunehuset i Skjåk hvor de ble tilsett av helsepersonell. Et kriseteam ble også tilkalt.

Bussen, som var på vei fra Oslo til Volda, skled 30 meter ut på et jorde før den veltet.

– Det var nok mer alvorlig enn først antatt. Men bussen ligger på siden, så vi har ikke oversikt over skadene, sa operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til NTB like før klokken 4.50.

Årsaken til ulykken er uavklart, men Waage opplyser at det er glatt og mye vind på stedet.

Det var en passasjer som, på oppfordring fra bussjåføren, varslet nødetatene om hendelsen klokken 4.18. Riksvei 15 ble ved åpnet forbi ulykkesstedet i 7-tiden.

Klokken 6.26 tirsdag kjørte en annen buss av veien på riksvei 15, om lag 2,5 kilometer øst for der den første utforkjøringen skjedde. Ingen personer ble skadd i den siste utforkjøringen.

Personvernpolicy