Forsvarsministeren mildt sagt forbannet over seksuell trakassering

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier han er mildt sagt forbannet over at Forsvaret ikke har fått bukt med seksuell trakassering. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier han er mildt sagt forbannet over at Forsvaret ikke har fått bukt med seksuell trakassering. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) tok et knallhardt oppgjør med seksuell trakassering under den årlige talen i Oslo Militære Samfund mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Forsvarssjefen har uttalt at det gjør ham forbannet. Det er mildt formulert, sett fra min stol, sa Bakke-Jensen og viste til oppslag i Forsvarets forum om at Forsvaret ikke har klart å bekjempe seksuell trakassering.

Han slo fast at mobbing og seksuell trakassering «vil få konsekvenser for den enkelte», at det fører til redusert operativ evne, og derfor ikke er noe forsvarssjefen eller forsvarsministeren vil eller kan akseptere.

– Det påhviler enhver leder og medarbeider i sektoren et stort ansvar for å hindre mobbing og trakassering. Det forventer jeg alle er seg bevisst, sa han blant annet.