Snøvær skaper trøbbel på veiene på Østlandet

Video: To lavtrykk beveger seg inn over Norge og forårsaker vanskelige kjøreforhold flere steder i landet.

Snøen daler ned over Østlandet. Politiet i Oslo ber folk vurdere å la bilen stå dersom det ikke er nødvendig å kjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Grunnet snøvær har vi hatt en del trafikkuhell/ulykker de siste timene. Ingen med alvorlig personskade. Vi anbefaler publikum å la bilen stå dersom det ikke er strengt nødvendig at man må kjøre bil, opplyser Oslo-politiet like før klokka 19 mandag kveld.

Flere politidistrikter i Sør-Norge meldte om hendelser i trafikken.

På E18 ved Bamble skled en lastebil av veien, og veien ble stengt i forbindelse med bergingen.

På E16 mot Sollihøgda ble det lange køer da en lastebil fikk stans på det glatte føret og sperret veien for annen trafikk ved 17.30-tiden. Det tok to timer før politiet kunne opplyste at veien var åpnet igjen.

Den utenlandske sjåføren i et vogntog som satte seg fast i Eggemobakken på E16 fikk beskjed fra politiet om å legge på kjetting.

I Lierbakkene i Buskerud kolliderte en personbil med en brøytebil. Ingen personer ble skadd, men også dette skapte trafikale problemer.

På Furuset i Oslo var fem biler involvert i en kollisjon på E6 mandag kveld, også dette skapte køer fram til veien ble ryddet og åpnet igjen ved 19.45-tiden.

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel med gult nivå for fylkene Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Østfold på grunn av fare for regn som fryser på bakken i indre strøk.

I Oslo-området kommer det til å snø fram til et stykke ut på formiddagen tirsdag, ifølge Yr.

Les også: Mer vanskelig føre i vente: Tre lavtrykk på fire dager over Norge

På Etterstad i Oslo oppsto det lange køer etter at en bil skal ha mistet grepet på det glatte føret, rett ved avkjørselen før Vålerengatunellen inn mot sentrum. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter
På Etterstad i Oslo oppsto det lange køer etter at en bil skal ha mistet grepet på det glatte føret, rett ved avkjørselen før Vålerengatunellen inn mot sentrum. Foto: Roger Grosvold / ABC Nyheter

Personvernpolicy