20-åring dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på 18-åring i Vadsø i juli

18 år gamle Håvard Pedersen ble knivstukket og drept ved Coop i Vadsø i juli i år. En 20 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapet fordi sakkyndige har konkludert med at han var utilregnelig. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix
18 år gamle Håvard Pedersen ble knivstukket og drept ved Coop i Vadsø i juli i år. En 20 år gammel mann er dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapet fordi sakkyndige har konkludert med at han var utilregnelig. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix

En 20 år gammel mann er dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern etter knivdrapet på Håvard Pedersen i Vadsø i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen falt i Øst-Finnmark tingrett mandag, melder NRK.

Dommen er i tråd med aktors påstand. Sakkyndige har kommet fram til at 20-åringen var psykotisk da drapet ble begått.

Håvard Pedersen var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø da han uten forvarsel ble angrepet med kniv i sommer. Han døde i løpet av ett til to minutter. Tiltalte ble pågrepet kort tid etter da han kastet seg i sjøen utenfor Vadsøya i et forsøk på å komme seg unna politiet.

Hendelsesforløpet ble fanget på video. 20-åringen har nektet straffskyld.

Han oppga at han var 17 år gammel og fra Afghanistan. Han har hatt opphold i Norge siden 2015. Drapsetterforskerne mener han ga feil fødselsdato, identitet og nasjonalitet da han søkte asyl og har fremskaffet dokumentasjon på at mannen er 20 år gammel og fra Pakistan.

Bakgrunn:

Tiltalte for Vadsø-drapet kan ikke straffes, aktor ber om tvungen behandling

Vadsø-drapet fanget opp av kamera – tiltalte benekter å ha vært på stedet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden