Dette skjer mandag

Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 7. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solberg i India

Mandag innleder statsminister Erna Solberg (H) sitt to dager lange offisielle besøk til India. Hun skal blant annet møte statsministerkollega Narendra Modi, og de to skal åpne en norsk-indisk havkonferanse.

Solberg skal også møte Indias president, Ram Nath Kovind, møte en jenteskoleklubb og åpne det nye ambassadebygget i New Delhi.

Nordmann ny Syria-utsending

Diplomaten Geir O. Pedersen overtar som FNs spesialutsending til Syria etter Staffan de Mistura. I forkant av «vaktbyttet» er inntrykket av at krigen nærmer seg slutten styrket.

Arabiske land har konkludert med at president Bashar al-Assad har vunnet. Britene tror Assad blir sittende «en stund», og Donald Trump har erklært at alle amerikanske soldater skal trekkes ut av landet.

Parlamentet samles

Det britiske Parlamentet trer sammen igjen etter juleferien. En avstemning om brexit-avtalen Theresa Mays regjering har forhandlet er planlagt i midten av måneden.

Samtidig øver landet på å håndtere logistikken ved Kanalen dersom britene ender opp med å forlate EU uten en avtale. I øvelsen skal 100 vogntog stilles opp på en nedlagt flyplass i Kent.

Forsvarsministers oppsummering

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) skal mandag holde sin årlige statusoppdatering. Det skjer tradisjonen tro i form av et foredrag i Oslo Militære Samfund, etterfulgt av en middag mandag kveld.

Minnes drepte studenter

Universitetet i Sørøst-Norge holder to minutters stillhet og flagger på halv stang for Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen, som ble drept i Marokko før jul.

De to var studenter i Bø, der det senere skal holdes minnestund for de drepte kvinnene. Mandagens markering finner sted på alle universitetets læresteder.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden