Håper på fregattheving fra midten av januar

Forsvarsmateriell har håp om at hevingen av KNM Helge Ingstad kan begynne i midten av januar. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Forsvarsmateriell har håp om at hevingen av KNM Helge Ingstad kan begynne i midten av januar. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Forsvarsmateriell har håp om at hevingen av KNM Helge Ingstad kan begynne i midten av januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skyldes at etaten skal være nær å løse problemet med at deler av fregatten ligger på havbunnen, skriver Bergens Tidende.

De siste ukene har Forsvarsmateriell sett på alternativer for å få løftet det problematiske partiet av fartøyet. Etter det avisa kjenner til, er etaten nå svært nær en løsning. Løsningen skal fortsatt innebære bruk av løftekjettinger.

I Forsvarets oppdateringer om aktivitetene på havaristedet, står det også at en kranlekter lørdag morgen begynte å trekke de siste løftekjettingene under skipet.

Les også: Vaier på KNM Helge Ingstad har røket

– Om vi nærmer oss en løsning og hva den eventuelt blir, kan jeg ikke si noe om. Hevingen skjer når all detaljplanlegging er på plass og været er bra, sier kommunikasjonsrådgiver Vigdis Hvaal i Forsvarsmateriell.

Sjøforsvarssjef Nils Andreas Stensønes sa til NRK fredag at de håper å starte hevingen i midten av denne måneden.

Pressevakt Elisabeth Eikeland i Forsvarets operative hovedkvarter sier at de håper å kunne komme med mer informasjon om hevingen over helgen.

Mer om saken:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden