Mann fengslet i fire uker siktet for overgrep

En mann i 50-årene fra Trøndelag er lørdag varetektsfengslet i fire uker siktet for gjentatte voldtekter mot en gutt under 14 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Trøndelag tingrett fengslet mannen i fire uker med brev- og besøksforbud under et rettsmøte lørdag formiddag. Mannen ble pågrepet fredag etter at guttens mor anmeldte ham til politiet. Gutten, som skal ha blitt utsatt for overgrepene, forklarte seg i et tilrettelagt barneavhør samme dag.

– Det dreier seg om sammensatte familieforhold, hvor den siktede mannen ikke er i direkte slekt med barnet. Anmeldelsen kom fra barnets mor, sier politiadvokat Amund Sand i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Politiet argumenterte under fengslingsmøtet for at det ville være en fare for at den siktede ville forsøke å påvirke vitner eller andre som politiets etterforskere kan ha ønske om å snakke med. I forbindelse med en annen sak fra 2002 ble det vurdert om den siktede var tilregnelig, ble det slått fast at han er å betrakte som lettere psykisk utviklingshemmet.

– Retten mener ved vurderingen av fengslingsspørsmålet at det er sannsynlig at siktede er tilregnelig, skriver tingrettsdommer Anne Marie Selvaag.

Mannen forsvares av advokat Arve Røli, som forteller at siktede ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden