Meny

Departementet vil ikke styre instituttlønn

Helse- og omsorgsdepartementet ønsker ikke å gå inn og detaljstyre lederlønningene i Folkehelseinstituttet (FHI)

De siste årene har det blitt 200 færre ansatte i FHI, men det har blitt flere ledere, og mange av dem tjener over en million kroner i året, skrev Dagsavisen tidligere i uken. Avisen har spurt hva Helse- og omsorgsdepartementet, som har det overordnede ansvaret for FHI, synes om utviklingen.

– Vi har tillit til at virksomhetene organiserer seg og lønner ansatte, inkludert ledere, på en måte som er hensiktsmessig for dem. Vi har ingen ønsker eller ambisjoner om å detaljstyre våre underliggende etater og virksomheter, sier statssekretær Anne Bramo (Frp).

– Folkehelseinstituttet har en lederfaktor på linje med sammenlignbare institusjoner. Og som det fremgår av Dagsavisens oppslag i går, økte lederlønningene i perioden 2015–2018 vesentlig mindre enn lønnsutviklingen for øvrige ansatte, legger hun til.

SVs Kari Elisabeth Kaski mener svaret gjenspeiler en passivitet fra regjeringens side.

– Veksten i lederlønningene i staten har vært formidabel de siste årene, og det fører til økende forskjeller i Norge. Dette sitter regjeringen bare stille og ser på.

(©NTB)

Populært