Meny

Ordfører: – Alltid redd for at noen skal rammes

Gunda Johansen er ordfører i Balsfjord kommune og var torsdag ved Olrsud gård, som er basen for leteaksjonen i Tamokdalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ordfører Gunda Johansen (Ap) i Balsfjord kommune møtte torsdag pårørende til to av de antatt omkomne skituristene i Troms.

– En ordfører er alltid redd for at innbyggerne eller noen som befinner seg i kommunen, skal rammes av noe ille. Og når det faktisk skjer, reagerer man. Det er jo mennesker, sier Gunda Johansen til NTB.

Torsdag var pårørende til to av de antatt omkomne skiløperne i Tamokdalen. Ordføreren snakket med dem på basen på Olsrud gård, men opplyser at de ikke ønsker å uttale seg til mediene – ei heller gjennom henne.

Blåbærfjellet, der raset gikk onsdag, ligger i Balsfjord kommune. Kommunen har satt krisestab.

– Politiet har regien på redningsaksjonen. Men så er det jo pårørende og folk i lokalsamfunnet, og vi må være på tilbudssiden overfor dem som er rammet eller føler seg rammet, sier ordføreren.

Hun medgir at det ikke er helt uten fare å være en kommune som har blitt populær for vinterturisme, blant annet i form av toppturer.

– Vi befinner oss i en kommune med variert natur, og det gir både fordeler og utfordringer. Vi er nødt til å forholde oss til det vi har rundt oss, sier ordfører Gunda Johansen.

Bakgrunn: Helikopter har funnet signaler fra skredsøkere i raset i Troms

Populært