Meny

Flere ferjeavganger kansellert på E39 i Hordaland

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Etter at 13 ferjeavganger mellom Halhjem og Sandvikvåg ble kansellert onsdag og torsdag, er ytterlige fire avganger kansellert fredag.

Avgangene fra Sandvikvåg klokken 11 og 12.40, i tillegg til avgangene fra Halhjem klokken 10.10 og 15.10, er innstilt. Det melder Vegtrafikksentralen Vest på Twitter natt til fredag.

Kanselleringene onsdag og torsdag kom som følge av tekniske problemer for Torghatten Nord, ferjeselskapet som fra 1. januar overtok driften av sambandet.

Ifølge Sysla har overtakelsen av ferjesambandet gått alt annet enn knirkefritt. Ingen av de fem ferjene selskapet bestilte til å trafikkere sambandet, har blitt levert i tide. Selskapet leide derfor inn fire ferjer. Onsdag oppdaget selskapet at reserveferja «Bastø III» hadde en defekt ventil på en motor, skriver NRK. Reservedelen må flys inn fra Nederland.

– Det var veldig synd at noe slikt skulle skje allerede på dag tre, men vi må tenke på sikkerheten til passasjerene. I det store og det hele synes vi det har gått bra. Det har vært noen utfordringer, men vi tar det på strak arm for at publikum ikke skal bli rammet, sier driftssjef Reidar Fredriksen.

E39 er hovedfartsåren langs vestlandskysten. Ferjesambandet Halhjem-Sandvikvåg brukes av mange pendlere blant annet til og fra Bergen.

Overfor NRK understreker Torghatten at tre innleide ferger går som planlagt.

(©NTB)

Populært