Kystvakten framme ved havarert tråler på Svalbard

Kystvaktskipet KV Svalbard er framme ved den havarerte fiskebåten Northguider på Svalbard. Foreløpig er været for dårlig til å gå om bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tråleren gikk på grunn i Kinnvika på Nordaustlandet på Svalbard 30. desember. Natt til torsdag nådde kystvaktskipet fram til stedet, skriver Sunnmørsposten.

– Fartøyet ligger som da vi observerte det sist med helikopter. Det blåser sterk kuling fra sør med is i området. Det er ikke forsvarlig å sette folk om bord nå, men vi håper å få gjort det i dag eller i morgen, sier Petter Mortensholm i beredskapsavdelingen i Kystverket.

Det har ikke kommet noen rapporter om forurensning fra tråleren, som har 300.000 liter marin diesel om bord. Kystverket skal nå se om det er mulig å dra fiskebåten av grunn, eller hva som må til for å berge den.

KV Svalbard lå til kai ved kystvaktbasen på Sortland i Nordland, drøyt 1.000 kilometer sør for Longyearbyen, da grunnstøttingen skjedde. Derfor har det tatt flere dager å komme fram til stedet. Ingen av mannskapet på 14 ble skadd i grunnstøttingen, og alle ble evakuert.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden