Dette skjer i dag

Foto: Ole Martin Norderhaug / NTB scanpix
Foto: Ole Martin Norderhaug / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 3. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tørkesommeren 2018

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud markerer byggestart ny kornsilo i Sarpsborg. Hoksrud har da trolig med seg ferske tall som oppsummerer tørkesommeren 2018.

Disse vil inkludere oversikt over hvordan avlingene ble og hvor store erstatninger som ble utbetalt i fjor.

Rettssak om ulvejakt

Dyrevernsorganisasjonen NOAH har bedt Oslo byfogdembete om en midlertidig forføyning mot jakten på ulvene i Slettås-flokken i Trysil.

To av tre ulver ble imidlertid skutt tirsdag, men saken skal behandles som planlagt i retten. NOAH ber retten sette foten ned for mer jakt innenfor ulvesonen.

Etterforsker togulykke

Seks personer omkom da et lyntog traff deler som blåste av et godstog som kom kjørende i motsatt retning på broen over Storebælt onsdag.

Verken kjønn, alder eller nasjonalitet på ofrene er foreløpig kjent. Politiet arbeider med å for oversikt over ulykken og omstendighetene.

Kongressen trer sammen

USAs 116. Kongress samles for første gang. Demokratene har flertall i Representantens hus etter å ha hatt solid framgang i mellomvalget i november.

Den påtroppende lederen for Representantenes hus, demokraten Nancy Pelosi, tiltrer midt i konflikten der statsapparatet er i en nedstengning.