Politiet vurderer rettslige skritt for info etter Sandnes-drapet

En mann i 20-årene er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Sandnes i Rogaland søndag morgen. Krimteknikere er på adressen i Sandnes.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
En mann i 20-årene er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Sandnes i Rogaland søndag morgen. Krimteknikere er på adressen i Sandnes. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet vurderer å gå rettens vei for å få utlevert informasjon fra nettbrukerne som oppfordret en drapssiktet mann (27) til å drepe sin far i Sandnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En slik utlevering vil kreve en rettslig anmodning som vil bli rettet mot innehaverne av nettstedet, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi vurderer i disse dager om vi skal gå til slikt skritt. Det er en formell prosedyre siden anmodning skal rettes til et utenlandsk nettsted, sier politiadvokat Fredrik Soma.

Politiet har beslaglagt siktedes datautstyr.

– Vi antar at han har brukt dette til å kommunisere på disse nettstedene. I tillegg undersøker vi muligheten for å innhente mer informasjon fra nettstedet som er brukt, sier politiadvokat Fredrik Soma.

Det er på det rene at 27-åringen var aktivt ute på nettet og snakket om planene om å drepe faren natt til lille julaften. Flere av brukerne på nettforumet han snakket i, skal ha egget ham til handling og oppfordret ham til å gjøre alvor av planene.

Politiet har tidligere ikke ønsket å kommentere om disse kan bli siktet for medvirkning.

Kort tid etter drapet meldte mannen seg for politiet, som har varetektsfengslet ham i fire uker. Faren døde som følge av vold mot hodet, viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden