Meny

Søket etter fire savnede i snøskredområde i Troms er avsluttet

På grunn av stor snøskredfare og dårlig sikt ble søket etter fire savnede turgåere i Blåbærfjellet i Troms avsluttet sent onsdag kveld.

– Nå har det blitt såpass dårlig sikt og det er samtidig stor snøskredfare i fjellet. Vi kan ikke ha bakkemannskaper i området, og har derfor trukket dem ut fra søket, sier Morten Augensen i Troms politidistrikt til NTB i 22-tiden onsdag kveld.

Helikoptrene som har bistått i søket onsdag ettermiddag, har også reist tilbake til sine baser, opplyser han.

– Vi tar en ny vurdering i løpet av kvelden, men ut fra værforholdene vil vi ikke kunne fortsette søket før tidligst torsdag morgen.

Større snøskred observert

Et større snøskred har blitt observert i området der de fire personene er savnet.

– Det er 300 meter bredt, og anslått til 500–600 meter langt. Vi vet ikke, men vi frykter at de fire er tatt av skredet. De skulle vært tilbake for lenge siden, sier politiets innsatsleder John-Kåre Granheim til NRK.

Det er observert skispor som går inn i skredet, men det er foreløpig ikke observert skispor som kommer ut av skredet, opplyser han.

– De savnede personene er ikke antatt omkommet. Vi har ennå ikke fått bekreftet at de faktisk er tatt av skredet, understreker Augesen.

Skredpeilere

Politiet undersøker om de savnede kan ha kommet seg ned fra fjellet andre steder.

De savnede personene hadde skredpeilere med seg på turen som helikopterets søkeutstyr kan fange opp.

– Skredpeilere vil lette vårt arbeid når vi først kommer opp dit. Vi har avsluttet søket med helikopteret for kvelden fordi skredet har gått i et bratt området med dårlig sikt, sier Augesen til NTB.

Svenske og finner

De savnede er en svensk kvinne og tre finske menn, opplyser politiet til det svenske nyhetsbyrået TT. De hadde vært på topptur i området.

De fire ble sist observert rundt klokken 14. Etter noen timer ble den femte personen i turfølget bekymret og meldte fra til politiet.

Det skal ikke være noen hytter i fjellområdet som de savnede kan ha søkt tilflukt i.

Området ligger i Indre Troms, hvor det var betydelig snøskredfare onsdag, ifølge skredvarslingen til Varsom.no.

Populært