Dette skjer i dag

Foto: Niklas Halle'n / AP / NTB scanpix
Foto: Niklas Halle'n / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 2. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringsforhandlingene starter

Høyre, Frp, Venstre og KrF starter regjeringsforhandlingene på Granavolden Gjæstgiveri, etter en kort presseorientering onsdag ettermiddag.

I et intervju med NTB har statsminister og Høyre-leder Erna Solberg sagt at hennes mål er klart: Hun vil bygge et borgerlig samarbeid som strekker seg utover denne stortingsperioden.

Drapsetterforskning i Haugesund

Mannen i 50-årene som er siktet for drap på samboeren sin i forbindelse med en brann i Haugesund, vil bli begjært varetektsfengslet onsdag eller torsdag.

Han innrømmer å ha tent på huset, men erkjenner ikke straffskyld. Politiet håper å få til et første avhør i løpet av dagen.

Årets første brexit-møte

Statsminister Theresa May samler den britiske regjeringen til årets første møte. Det skal handle om brexit-forberedelsene. Det er nå mindre enn 100 dager igjen til britene etter planen formelt skal forlate EU 29. mars.

Budsjettmøter i USA

Senatet samles til nye budsjettsamtaler på den siste dagen før Representantenes hus samles med et nytt demokratisk flertall.

Samtidig har president Donald Trump invitert de politiske lederne i Kongressen til en brifing i Det hvite hus om sikkerheten langs grensen mot Mexico. Striden om Trumps planlagte grensemur er en viktig faktor i budsjettkrisen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden