Drapssiktet mann i Haugesund innrømmer å ha tent på hus

Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser etter at en kvinne er funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix
Politiet foretar kriminaltekniske undersøkelser etter at en kvinne er funnet død etter en brann i en enebolig i Haugesund natt til tirsdag. Foto: Kjell Bua / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann er siktet for drap på en kvinne som ble funnet død etter en brann i Haugesund. Han innrømmer å ha tent på huset, men erkjenner ikke straffeskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om brannen i Bokngata i Haugesund klokken 4.02 natt til 1. nyttårsdag. Mannen, som er i 50-årene, ble pågrepet kort tid etter brannen og etter hvert siktet for drap på kvinnen.

– Vi håper å få til et første avhør i løpet av dagen. Mannen vil bli begjært varetektsfengslet, sa Marte Engesli Lysaker på en pressekonferanse på politihuset i Haugesund tirsdag.

Lysaker ønsker overfor Stavanger Aftenblad ikke å kommentere mulig drapsvåpen eller om kvinnen var død før brannen startet.

Ikke kjent for politiet

Ifølge Lysaker er den siktede mannen ikke kjent for politiet fra tidligere. Mannen er norsk statsborger og har fått oppnevnt advokat Erik Lea som sin forsvarer.

Ifølge VG ble mannen skadd i en motorsykkelulykke da han var på vei bort fra åstedet.

Han skal ha blitt funnet av ambulansepersonell som var på vei til boligbrannen.

Siktet er på sykehus

Forsvareren opplyser til Dagbladet at den døde kvinnen var mannens samboer.

– Han erkjenner å ha tent på boligen deres og har gitt en relativt detaljert forklaring. Han erkjenner imidlertid ikke straffskyld for forsettlig drap og beskriver hendelsen som et uhell. Han sier det aldri var meningen å drepe, sier advokaten.

Mannen ga ifølge Haugesunds Avis en foreløpig forklaring til politiet på Haugesund sykehus tirsdag kveld. Den siktede samtykker til varetektsfengsling, og framstillingen i retten vil skje enten onsdag eller torsdag, ifølge forsvareren, som ligger til at klienten på grunn av skadde neppe kommer til å møte.

Mistenkelig oppførsel

Boligen fikk store skader i brannen og var overtent ved 5-tiden natt til mandag. Det var sterk vind i området under slokkearbeidet, og flere nabohus ble evakuert som følge av brannen. Ingen andre personer kom til skade.

Brannmannskapene fant etter hvert en død kvinne i huset, og omstendighetene gjør at politiet mener hun er utsatt for en kriminell handling. Kvinnen var alene i eneboligen. Hvilke omstendigheter dette er, ønsker ikke politiet å si noe om.

Vitner skal ifølge NRK ha reagert på oppførselen til siktede og varslet politiet da de observerte ham utenfor boligen, samtidig som det brant i huset.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden