Meny

Dette skjer i dag

Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 1. januar.

Nyttårstale

På årets første dag holder statsminister Erna Solberg sin nyttårstale. Talen sendes på TV klokken 19.30.

Bolsonaro innsettes

Høyre-populisten Jair Bolsonaro overtar formelt som president i Brasil. Den tidligere offiseren har sittet i nasjonalforsamlingen siden 1990 og gikk til topps som presidentkandidat for Det sosialliberale partiet PSL. I romjulen lovet han at det skal bli lettere for brasilianere uten kriminelt rulleblad å eie skytevåpen

Ministerbytte

USAs forsvarsminister Jim Mattis går av ved årsskiftet. Viseforsvarsminister Patrick Shanahan rykker opp og tar over som fungerende minister etter Mattis.

Europeiske jubileer

EØS-avtalen fyller 25 år, og det er 20 år siden euroen oppsto som elektronisk valuta. De felleseuropeiske myntene og sedlene kom tre år senere.

Sikkerhetsrådet

Tyskland, Belgia, Sør-Afrika, Indonesia og Den dominikanske republikk tas opp i FNs sikkerhetsråd og skal fylle fem av de roterende setene i rådet. USA, Kina, Russland, Storbritannia og Frankrike har de fem permanente plassene.

Nyttårshopprenn

Den tysk-østerrikske hoppuka fortsetter med nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. Andreas Stjernen var beste nordmann i kvalifiseringen, med en femteplass. Alle de sju norske hopperne kvalifiserte seg til tirsdagens renn.

(©NTB)

Populært