Østlandet og Troms får den beste fyrverkeriutsikten nyttårsaften

Fyrverkeri over havnebassenget i Oslo ved midnatt 1. januar 2018. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Fyrverkeri over havnebassenget i Oslo ved midnatt 1. januar 2018. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir ruskete vær i store deler av landet når fyrverkeriet sendes opp nyttårsaften. Verst blir det i Midt-Norge, mens Østlandet og Troms slipper billig unna.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vakthavende statsmeteorolog Martin Granerød sier til NTB at Østlandet både slipper unna den verste vinden og store nedbørsmengder når rakettene skal sendes opp.

– På Østlandet holder det seg tørt. Det ser det ut til at det vil gjøre også i Troms og Vest-Finnmark, mens det blir noe nedbør i Øst-Finnmark. Sånn sett er det nok Troms og deler av Østlandet som får det beste rakettværet, forklarer Granerød.

Lavtrykk

Et lavtrykk som slår innover landet gjennom nyttårsnatten, fører til at vinden vil være sterk flere steder sør og vest i landet.

– Det er et lavtrykk i Norskehavet som kommer til å passere over landet i løpet av natten til første januar. Det kommer til å sette opp et vestlig vindfelt over Sør-Norge, sier Granerød.

– Rundt midnatt nyttårsaften vil man på Vestlandet og i fjelltraktene i Sør-Norge derfor få godt med vind, og man bør ta hensyn med tanke på å sende opp raketter, forklarer han videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Trøndelag vil det ifølge Granerød bli stiv til sterk kuling på kysten, mens det blir roligere lenger inn i landet.

Tunge nedbørsmengder langs kysten

I tillegg til kraftig vind blir det nedbør på Vestlandet helt opp til Nordland, enkelte steder så mye som 50 til 70 millimeter.

– Det blir mildt og regn i morgen. Vinden gir seg noe sent på kvelden, men det vil fremdeles være stiv kuling ute på kysten. Det blir gjerne litt lettere rundt midnatt, men fremdeles ganske ufyselig vær, sier statsmeteorolog Ingmar Vikane.

Han opplyser videre at det blir «flere titalls» millimeter med nedbør gjennom dagen.

Les også: Fem enkle teknotips for voksne