Bhattis ekskone angrepet og slått ned i Trondheim

Arfan Bhatti anket dommen på 14 dagers fengsel for konevold på grunn av mulig saksbehandlingsfeil. Anken er nå forkastet av Borgarting lagmannsrett.
Arfan Bhatti anket dommen på 14 dagers fengsel for konevold på grunn av mulig saksbehandlingsfeil. Anken er nå forkastet av Borgarting lagmannsrett. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Margrethe Salvesen (46), Arfan Bhattis ekskone, ble angrepet og slått ned utenfor sitt hjem i Trondheim i desember. Politiet etterforsker saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet skal ha skjedd 5. desember i år, skriver Dagbladet , som søndag publiserte et lengre intervju med Salvesen.

46-åringen forteller at hun våknet opp i en blodpøl rett utenfor sitt eget hjem, øst i Trondheim sentrum. Hun ble funnet utenfor inngangsdøren av datteren.

– Alt er svart, og hukommelsen er helt borte. Fra jeg går ut av bilen mellom klokken 18.30 og 19 og til en stund etterpå. Jeg vet ikke hvem som gjorde dette, eller hvorfor. Datteren min var så klart helt fra seg og livredd, forteller Salvesen til Dagbladet.

Les også: Staten må betale nesten 120.000 kroner til Arfan Bhatti

Arbeidsgiver måtte si opp Bhatti fordi kundene flyktet

Høyreekstreme krefter

Hun sier videre hun mener høyreekstreme krefter sto bak angrepet og avviser bestemt at hun kobler Bhatti eller andre i det norske islamistiske miljøet til hendelsen. Salvesen skal etter hendelsen ha vært i samtale med Politiets Sikkerhetstjeneste, og politiet har opprettet sak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Saken etterforskes som vold. Så langt har ikke etterforskingen ledet til opplysninger som tyder på et politisk motiv, men dette kan på nåværende stadium heller ikke utelukkes, sier politiadvokat Sunniva Tronvoll i Trøndelag politidistrikt.

Margrethe Salvesen, som tidligere het Marjam Salvesen Bhatti, ble kjent i norsk offentlighet i 2010 som Bhattis kone. Forholdet til Bhatti tok slutt for noen år siden.

Les også: Arfan Bhatti må avlegge nye DNA-prøver

VG: Bhatti knyttes til fire våpen

– Vi lever hver våre liv

I løpet av årene med Bhatti dukket det opp meninger i hennes navn som hun mener enten var feilsitert eller som var skrevet av Bhatti selv. I et intervju med VG i 2015 sa hun at hun ikke er, og aldri har vært, islamist.

Salvesen sier til Dagbladet at hun snakket med Bhatti like etter at han kom tilbake fra fengsel i Pakistan på nyåret i 2015.

– Så har jeg sett ham én gang etter det. Vi lever hver våre liv, og har ikke noe uoppgjort, sier hun.

Les også: Voldsdom mot Arfan Bhatti blir stående

Bhatti har anmeldt Oslo-politiet