Ulovlig oppskyting av fyrverkeri flere steder

Fyrverkeri over Oslo på nyttårsaften 2017/2018. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Fyrverkeri over Oslo på nyttårsaften 2017/2018. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Drammen sentrum ble en kompisgjeng tatt for å tenne på fyrverkeri lørdag kveld. Også flere steder i Agder er det blitt meldt om flere ulovlige oppskytinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To døgn før det er lov til å sende fyrverkeri til himmels, er det noen som allerede er i gang med å feire det nye året – ulovlig.

Politiet i Agder melder på Twitter at de har mottatt en rekke henvendelser lørdag kveld.

– Det strømmer inn meldinger om ulovlig oppskyting av fyrverkeri over hele Agder. Politiet har ikke mulighet til å følge opp alle meldingene, men minner om at straffereaksjonen på ulovlig bruk av fyrverkeri er anmeldelse eller bot, skriver de.

Bortvist

Mens politiet i Agder ikke har kapasitet til å følge opp alle meldingene, var de fargesprakende effektene på himmelen over Drammen sentrum trolig umulig å unngå å se for politiet i Sørøst politidistrikt.

Lørdag kveld ble fire menn på 18 og 19 år bortvist fra sentrum av byen etter å ha skutt opp fyrverkeri på Bragernes torg. Gjengen hadde en hel rykksekk fylt med fyrverkeri.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

18 til 02

Politiet i Sør-Øst opplyser til Drammens Tidende at ingen ville vedkjenne seg sekken, så den ble beslaglagt som hittegods. De opplyser også at de har mottatt flere meldinger om fyrverkeri rundt om i distriktet, og sier at de rykker ut til steder hvor de har kapasitet.

Det er bare lov til å skyte opp fyrverkeri fra klokken 18 den 31. desember til klokken 2 den 1. januar.