Åpen for alle - alltid

Lokale innbyggere ba om rekkverk før dødsulykken i Eid

To kvinner omkom på stedet etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane torsdag kveld. Foto: Siri Kolseth / Fjordenes Tidende / NTB scanpix
To kvinner omkom på stedet etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane torsdag kveld. Foto: Siri Kolseth / Fjordenes Tidende / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I flere år har innbyggere i Eid bedt om rekkverk i området der to kvinner ble påkjørt og drept. Vi vet ikke om det ville endret utfall, sier Vegvesenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innbyggerne, blant dem rektor Thomas Poil Reines Hals i Kjølsdalen montessoriskole, ønsket rekkverk mellom gangveien og bilveien, skriver NRK.

Hals leverte innspill om rekkverk allerede i mai 2015, før han purret både i 2016 og i november 2018. Både Hals og Statens vegvesen understreker at de ikke vet om løsningen ville endret utfall av torsdagens ulykke.

Ulykken skjedde på riksvei 15 mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune i Sogn og Fjordane litt før klokken 20.30 torsdag kveld. Bilen skal ha kjørt av veien og opp på en gangvei i Kjølsdalen hvor de to avdøde gikk kveldstur. Bilisten, en mann i 50-årene, er siktet for uaktsomt drap.

Ifølge Vegvesenet ble det gjort en sikkerhetsrevisjon så sent som i mars i år. Konklusjonen ble at det er behov for rekkverk ved større deler av strekningen, ikke bare der ulykken skjedde. Det skal ha skjedd flere ulykker på strekningen, senest i september. Også da var det en utforkjørsel.

– Vi har meldt inn behovet for rekkverk i budsjettprosessene, men så skal det først tas opp i budsjettbehandlingen, så prosjekteres og deretter ut på anbud, sier leder for veiavdelingen i Vegvesenet i Sogn og Fjordane.