Dette skjedde i natt

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 28. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mann til sykehus etter voldshendelse

En mann i starten 20-årene er pågrepet og siktet for kroppskrenkelse etter en voldshendelse i Lena i Østre Toten i Oppland natt til fredag. En fornærmet mann, også i starten av 20-årene, er innlagt på sykehus.

Foranledningen skal ha vært en uoverensstemmelse på en privat fest, hvor den siktede slo den fornærmede. Den fornærmede ble bevisstløs og har i natt ligget til observasjon på Gjøvik sykehus. Politiet opplyser at skadene til den fornærmede ikke framstår som alvorlige.

Tokyo-børsen åpnet i rødt etter ny uro

Børsen i Tokyo åpnet med nedgang fredag, til tross for at Wall Street etter en tøff start endte opp dagen før.

Både den Tokyo-baserte Nikkei-indeksen og den bredere Topix-indeksen viste røde tall i innledende handel. Nikkei 225, som steg nesten 4 prosent torsdag, falt 0,51 prosent og havnet igjen under 20.000-poengstreken fredag.

Ambassader gjenåpner i Syria

De forente arabiske emirater gjenåpnet torsdag ambassaden sin i Damaskus i Syria etter sju år. Også Bahrain vil gjenåpne sin ambassade.

Ambassadeåpningen ses på som på som et uttrykk for innsatsen som gjøres for å normalisere samarbeidet med den syriske regjeringen og de andre arabiske landene.

Filippinene stålsetter seg for uvær

Myndighetene i Filippinene advarer om at det kan komme oversvømmelser og jordskred i kjølvannet av et tropisk lavtrykk fra fredag og fram mot nyttår.

Rundt 13.000 passasjerer er allerede værfaste i havner rundt om i landet på grunn av at kystvakten har stanset ferjetrafikken på grunn av dårlige værforhold.

Zuccarello med assist i overtidstap

Mats Zuccarello leverte assist da New York Rangers møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane i NHL torsdag kveld. Rangers tapte 3–4 på overtid.

Rangers har tapt i elleve av sine 13 siste kamper. Mats Zuccarello fikk 17 minutter og 36 sekunder på isen denne gang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden