To kvinner omkom i påkjørsel i Sogn og Fjordane

To kvinner omkom etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane torsdag kveld. Politiet ble varslet om ulykken klokken 20.21. Foto: Siri Kolseth / Fjordenes Tidende / NTB scanpix
To kvinner omkom etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane torsdag kveld. Politiet ble varslet om ulykken klokken 20.21. Foto: Siri Kolseth / Fjordenes Tidende / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To kvinner omkom da de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane torsdag kveld. Sjåføren blir avhørt fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om ulykken på riksvei 15 i Eid kommune klokken 20.21 torsdag kveld. Ifølge politiet kjørte bilen av veien og opp en gangvei. To kvinner, den ene i 50-årene og den andre i 60-årene, ble påkjørt av bilen, og begge ble erklært døde av lege på stedet.

Pårørende til kvinnene er varslet og begge er hjemmehørende i Eid kommune. Sjåføren av bilen er en mann i 50-årene og bor i nabokommunen Gloppen.

– Kvinnene gikk på gangveien da bilen kjørte ut av veien og opp på gangveien. De ble forsøkt gjenopplivet, men det lot seg ikke gjøre, sier lensmann Tormod Hvattum i Nordfjord til NTB.

Ifølge Hvattum går gangveien parallelt med riksvei 15. Ulykken skjedde ved et kryss opp mot Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy.

Vil avhøre føreren

Føreren av bilen ble lettere skadd og ble tatt hånd om av helsepersonell etter ulykken.

– Han er skadd og er på sykehus. Der vil han være i natt. Planen er å avhøre ham i morgen, sier Hvattum til NTB like etter midnatt natt til fredag.

Han sier at det foreløpig ikke er fastnatt noe tidspunkt for avhøret, men sier at det vil bli forsøkt gjort på formiddagen.

I en pressemelding opplyser politiet at mannen rutinemessig blir sjekket for påvirkning.

Kriminalteknikere fra politiet og ulykkesgruppa til Statens vegvesen skal foreta undersøkelser på stedet torsdag kveld.

Hvattum opplyser til NTB at det ikke skal være glatt veibane på ulykkesstedet, men at det er bart og vått.

– Tragisk

Ordfører Alfred Bjørlo (V) i Eid kommune sier kommunen har satt krisestab.

– Vi ble varslet om ulykken så raskt skadeomfanget ble kjent, og kriseteamet ble umiddelbart samlet. Et psykososialt kriseteam ble raskt etablert for å bistå de pårørende, sier Bjørlo til NTB.

Han sier at den lokale skolen er åpnet som et samlingssted og at den lokale sanitetsforeningen, som kommunen har beredskapsavtale med, er på plass med folk der.

I Kjølsdalen bor det rundt 500 til 600 personer. Bjørlo sier ulykken vil prege bygda.

– Det er tragisk og et sjokk for alle når noe sånt skjer. Det er en fryktelig hendelse og vil prege oss i lang tid framover, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden