To kvinner omkom i påkjørsel på gangvei i Sogn og Fjordane

To kvinner omkom på stedet etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding opplyser Vest politidistrikt at en bil kjørte ut av veibanen og opp på en gangvei. To kvinner ble påkjørt av bilen, og begge ble erklært døde av lege på stedet.

– Kvinnene gikk på gangveien da bilen kjørte ut av veien og opp på gangveien. De ble forsøkt gjenopplivet, men det lot seg ikke gjøre, sier lensmann Tormod Hvattum i Nordfjord til NTB.

Ifølge Hvattum går gangveien parallelt med riksvei 15. Ulykken skjedde ved et kryss opp mot Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy.

Vil avhøre føreren

Føreren av bilen ble lettere skadd og ble tatt hånd om av helsepersonell.

– Han blir rutinemessig sjekket for påvirkning. Det blir vurdert om han er i stand til å la seg avhøre i kveld, heter det i politiets pressemelding.

Kriminalteknikere fra politiet og ulykkesgruppa til Statens vegvesen skal foreta undersøkelser på stedet torsdag kveld.

Ifølge politiet vet de hvem de to kvinnene er, og de jobber med å varsle de pårørende. Hvattum opplyser til NTB at det ikke skal være glatt veibane på ulykkesstedet, men at det er bart og vått.

Politiet fikk melding om ulykken på riksvei 15 i Kjølsdalen i Eid kommune klokken 20.21 torsdag.

– Tragisk

Ordfører Alfred Bjørlo (V) i Eid kommune sier kommunen har satt krisestab.

– Vi ble varslet om ulykken så raskt skadeomfanget ble kjent, og kriseteamet ble umiddelbart samlet. Et psykososialt kriseteam ble raskt etablert for å bistå de pårørende, sier Bjørlo til NTB.

Han sier at den lokale skolen er åpnet som et samlingssted og at den lokale sanitetsforeningen, som kommunen har beredskapsavtale med, er på plass med folk der.

I Kjølsdalen bor det rundt 500 til 600 personer. Bjørlo sier ulykken vil prege bygda.

– Det er tragisk og et sjokk for alle når noe sånt skjer. Det er en fryktelig hendelse og vil prege oss i lang tid framover, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden