To løslatt etter dødsfall i Vesterålen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en 19 år gammel kvinne som ble funnet død på Sortland i Vesterålen onsdag kveld. To av de tre siktede i saken er løslatt av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre ble onsdag pågrepet og siktet for å ha hensatt kvinnen i en hjelpeløs tilstand. To av dem ble løslatt etter avhør torsdag ettermiddag, mens den tredje fortsatt er i politiets varetekt.

– Det var denne personen som meldte fra om at kvinnen var livløs, og som også skal ha vært til stede da kvinnen døde. Det er ikke besluttet hvorvidt vedkommende kommer til å bli framstilt for varetektsfengsling, opplyser politiadvokat Kay Rønning-Nyvold i Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Den siktede som ikke er løslatt, har fått oppnevnt advokat John-Petter Karlsen som forsvarer. Karlsen opplyser til VG at den siktede mannen tar hendelsen svært tungt, og at han har problemer med å snakke om det som har skjedd.

– Jeg har hatt en kort samtale med min klient. Han stiller seg uforstående til siktelsen. Han tok selv kontakt med nødetaten for å varsle om hendelsen, sier Karlsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvareren ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom avdøde og hans klient eller mannens relasjon til de to andre siktede i saken.

De innledende undersøkelsene på åstedet ga politiet grunn til å mistenke at det ikke var et naturlig dødsfall, og etterforskning ble iverksatt for å avklare hva som kan ha skjedd.

Politiet opplyser videre at etterforskningen kommer til å fortsette de nærmeste dagene. Kvinnen vil bli obdusert, men det er ennå ikke bestemt noe tidspunkt for når dette skal skje. Etterforskere vil jobbe videre med å sikre tekniske spor.