Drapsmistenkt skal ha blitt heiet fram på nettforum

En mann i 20-årene er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Sandnes i Rogaland søndag morgen. Krimteknikere er på adressen i Sandnes.
En mann i 20-årene er siktet for drap etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Sandnes i Rogaland søndag morgen. Krimteknikere er på adressen i Sandnes. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den drapsmistenkte mannen i Sandnes ble i forkant av drapet søndag heiet fram av deltakere på et nettforum, skriver Stavanger Aftenblad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siktede har tidligere forklart at han postet innlegg om drapet på nettet.

På forumet, som trolig har deltakere fra over hele verden, skrev mannen at han ville drepe en bestemt person. Ifølge avisen skrev mannen, som er i 20-årene, at han trengte å drikke seg til mot.

I over halvannen time skal anonyme deltakere har skrevet blant annet «lykke til!» og «gjør det, feiging!", skriver avisen. Flere oppfordret ham til å ta bilder eller streame drapet.

Les også: Siktede erkjenner drap i Sandnes

Skrev at drapet var gjennomført

Da la han ut bilde av gjenstanden han ønsket å drepe med.

– Hvis dette er ekte, har vi drevet en mann til drap, skriver en av deltakerne.

Klokken 4.50 lille julaften, kun 20 minutter etter forrige innlegg, skrev mannen at drapet var gjennomført, og la ut et bilde av det angivelige åstedet.

Den døde ble funnet i bydelen Austrått søndag morgen, sørøst for Sandnes sentrum. Drapet skal ha skjedd i underetasjen, der det bor flere leietakere, og det var skader på døra i leiligheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mann siktet for drap i Sandnes

Ringte selv til politiet

Mannen som er siktet for drapet, er varetektsfengslet i fire uker.

– Min klient samtykker til fengsling, han forstår at det er nødvendig slik saken er, sier forsvarer Vegard Bråstein til NRK. Han sier mannen er preget av det som har skjedd, men at han etter forholdene klarer seg bra.

Mannen, som er i 20-årene, har erkjent drapet, men han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld. Det var han selv som søndag morgen ringte og varslet politiet om drapet i bydelen Austrått.

Politiet vil ikke si noe mer om hva slags forbindelse det er mellom de to mennene i saken, men framholder at de mener det er en relasjon mellom dem.