Minnestund for de drepte studentene i Bø

Ved veggen på denne steinbua stod teltet der Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen som ble drept under en fjelltur i Imlil. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Ved veggen på denne steinbua stod teltet der Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen som ble drept under en fjelltur i Imlil. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Universitetet i Sørøst-Norge planlegger en minnestund for Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen i januar. De drepte kvinnene studerte i Bø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Universitetet gjør nå det de kan for å ivareta medstudentene til de unge kvinnene som ble drept da de var på fjelltur i Marokko, melder NRK.

Minnestunden i Bø skal holdes 7. januar, når studentene er tilbake på studiestedet. Rektor Petter Aasen sier at den vil bli preget av at det som skjedde i Atlasfjellene ikke bar var brutale drap, men at det var en politisk motivert handling.

– Det som har skjedd, strider mot grunnleggende menneskelige verdier og er så bestialsk at det er vanskelig å uttrykke med ord, sier han.

– Samtidig vil vi hedre minnet om to flotte og flinke studenter, som var godt likt i studiemiljøet, både blant medstudenter og faglærere, sier Åsen til NRK.

Les også: Marokkansk politi: De var ute etter å drepe turister

Et kriseteam er satt i beredskap for studentene ved universitetet.

Ueland og Jespersen studerte friluftsliv, kultur- og naturveiledning. De var på fjelltur i Atlasfjellene da de ble drept for en uke siden.

Tretten personer er pågrepet etter dobbeltdrapet, som etterforskes som en terrorhandling. Fire av de pågrepne mistenkes for å ha utført drapene på de skandinaviske kvinnene. Mennene har lagt ut en video på nettet der de sverger troskap til ekstremistgruppen IS.

Marokkansk politi sier mennene var ute etter å drepe turister, men mener det er tilfeldig at akkurat de to kvinnene ble tilfeldig valgt.

Les også: Flere hundre deltok i fakkeltog på Bryne etter drapene i Marokko

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden