Euronext vil kjøpe Oslo Børs for 6,24 milliarder kroner

Euronext vil gjerne ha Oslo Børs inn i en portefølje som allerede består av fem andre europeiske børser. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Euronext vil gjerne ha Oslo Børs inn i en portefølje som allerede består av fem andre europeiske børser. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Euronext, en sammenslutning av fem europeiske børser, ønsker å kjøpe Oslo Børs. Selskapet vil by 6,24 milliarder kroner for å ta over det norske aksjemarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppkjøpsplanene blir presentert i en pressemelding fra Euronext mandag morgen.

Det europeiske børskonglomeratet har kontakte styret i Oslo Børs VPS Holding, selskapet som eier Oslo Børs, «for å søke støtte for et bud på 6,24 milliarder kroner for samtlige utestående aksjer i selskapet».

Budet innebærer en pris på 145 kroner per aksje, 32 prosent høyere enn den siste sluttnoteringen for selskapet bak den norske børsen.

Budgiveren opplyser at det er en aksjonærgruppe i Oslo Børs VPS som har kontakt og bedt Euronext vurdere å kjøpe aksjene i selskapet.

Det europeiske selskapet har allerede fått forhåndsaksept fra aksjonærer som sitter på 49,6 prosent av aksjene i holdingselskapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden