Politiet har henlagt sak mot mirakelpredikant

Politiet henlegger anmeldelsen av evangelist og helbreder Svein-Magne Pedersen.
Politiet henlegger anmeldelsen av evangelist og helbreder Svein-Magne Pedersen. Foto: Wemunn Aabø / NTB scanpix

Helsetilsynet anmeldte mirakelpredikant Svein-Magne Pedersen for brudd på behandlingsloven, men nå har politiet henlagt saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pedersen skriver på Facebook at han fikk beskjed av sin advokat John Christian Elden at politiet ikke lenger vil etterforske saken. Det var avisen Dagen som først omtalte beslutningen om å henlegge saken.

– Dette er som ventet. Vi har vært klare på at det ikke foreligger noen brudd på straffeloven i denne saken, og det er selvsagt ikke mediepress som skal styre politiets prioriteringer uansett hvor unyansert man er, sier Elden ifølge sin klient.

Det var i juli i år at Helsetilsynet begjærte påtale mot de to predikantene Svein-Magne Pedersen og Tom Roger Edvardsen. Begge har blant annet solgt forbønn over telefon for 14 kroner per minutt. Teletorgtjenestene ble lagt ned tidligere i år.

Det var VG som i juni publiserte en artikkel der arbeidsmetodene til de såkalte mirakelpredikantene avsløres ved bruk av skjulte telefonopptak.

– Vi kunne ikke ha fått en bedre julegave etter flere måneder med et stort psykisk press og uthengning som sjarlataner i flere norske aviser. Vi vil fortsette med å forkynne at Gud både kan frelse og helbrede alle som søker hjelp hos ham. Vi ønsker å gi håp der hvor håpløshet råder, men vi kan likevel ikke love helbredelse, skriver Pedersen.

Han skriver videre at han mener både «naturmetoden» med medisiner og behandlinger så vel som «kraftmetoden» – helbredelse gjennom Guds kraft, utløst av tro og forbønn, hører hjemme i Guds plan for mennesker.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden