Terrortiltalt kvinne nekter skyld

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den somaliske kvinnen på Vestlandet som er tiltalt for IS-deltakelse, stiller seg avvisende til tiltalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet mener kvinnen lot seg rekruttere til ekstremistorganisasjonen mens hun bodde i Nordfjord, men de mistenker ikke at hun har samarbeidet med noen i nærområdet.

Tiltalen mot kvinnen ble kjent tidligere i uken, og nå kommenterer advokat Steingrim Wolland saken overfor NRK.

– Hun er helt avvisende til tiltalen, sier Wolland, og legger til at ingen i lokalmiljøet har oppfattet henne som radikalisert eller påfallende religiøs.

Kvinnen ble pågrepet på flyplassen på Gardermoen i desember i fjor, ifølge NRK. Politiets sikkerhetstjeneste mener hun hadde forsøkt å slutte seg til ekstremistgruppa IS i Syria. Til tross for at hun aldri nådde fram, er kvinnen tiltalt for å ha deltatt i IS.

– Deltakelsen skjer mens hun fortsatt er i Norge. Tiltalen går på å bidra i forbindelse med propagandavirksomhet for IS og å sette personer i kontakt med gruppas fasiliteringsnettverk i Syria, sa statsadvokat Marit Formo i Det nasjonale statsadvokatembete tidligere i uken.

– Hun nekter for planer om la seg rekruttere til IS, eller at hun ville til IS-land, sier Wolland. Kvinnen er heller ikke enig i den delen av tiltalen som sier at hun har overført penger til terrorister.