Flere arbeider med rus og psykisk helse i kommunene

– Det blir flere som hjelper barn og unge, tidligere hjelp for psykisk helse og bedre oppfølging av rusavhengige i hele landet, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
– Det blir flere som hjelper barn og unge, tidligere hjelp for psykisk helse og bedre oppfølging av rusavhengige i hele landet, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antall årsverk innenfor psykisk helse og rusarbeid i kommunene har økt med om lag 2.000 i løpet av de to siste årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var 15.894 årsverk innen psykisk helse og rusarbeid i norske kommuner i vår. Det er en økning på nesten 2.000 årsverk de siste to årene og den sterkeste veksten i årsverk på ti år. Det kommer fram i en SINTEF-rapport der kommunene selv har rapportert om arbeidet innenfor psykisk helse og rusfeltet.

– Det blir flere som hjelper barn og unge, tidligere hjelp for psykisk helse og bedre oppfølging av rusavhengige i hele landet. Denne rapporten viser at den positive utviklingen vi har sett i kommunene de siste årene ikke har vært et blaff, sier helseminister Bent Høie (H).

Les også: Tre reddet etter rus og mulig vold på drivende seilbåt

Det er størst prosentvis økning fra fjoråret innenfor tjenester rettet mot unge voksne, men det er også en betydelig vekst i årsverk i tjenester rettet mot barn og unge. Antall årsverk i helsestasjons- og skolehelsetjenesten har økt med ti prosent siden 2017.

– Det er samtidig positivt at det har vært en vekst i tilbudet for øyeblikkelig hjelp for pasienter med psykiske problemer og rusproblemer, og at over 80 prosent av kommunene har tilbud om døgnopphold for disse pasientene, sier Høie.

Les også: Forsker frykter overdoser på statlig heroin