Flere arbeider med rus og psykisk helse i kommunene

<p>– Det blir flere som hjelper barn og unge, tidligere hjelp for psykisk helse og bedre oppfølging av rusavhengige i hele landet, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix</p><p></p>
– Det blir flere som hjelper barn og unge, tidligere hjelp for psykisk helse og bedre oppfølging av rusavhengige i hele landet, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Antall årsverk innenfor psykisk helse og rusarbeid i kommunene har økt med om lag 2.000 i løpet av de to siste årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 15.894 årsverk innen psykisk helse og rusarbeid i norske kommuner i vår. Det er en økning på nesten 2.000 årsverk de siste to årene og den sterkeste veksten i årsverk på ti år. Det kommer fram i en SINTEF-rapport der kommunene selv har rapportert om arbeidet innenfor psykisk helse og rusfeltet.

– Det blir flere som hjelper barn og unge, tidligere hjelp for psykisk helse og bedre oppfølging av rusavhengige i hele landet. Denne rapporten viser at den positive utviklingen vi har sett i kommunene de siste årene ikke har vært et blaff, sier helseminister Bent Høie (H).

Les også: Tre reddet etter rus og mulig vold på drivende seilbåt

Det er størst prosentvis økning fra fjoråret innenfor tjenester rettet mot unge voksne, men det er også en betydelig vekst i årsverk i tjenester rettet mot barn og unge. Antall årsverk i helsestasjons- og skolehelsetjenesten har økt med ti prosent siden 2017.

– Det er samtidig positivt at det har vært en vekst i tilbudet for øyeblikkelig hjelp for pasienter med psykiske problemer og rusproblemer, og at over 80 prosent av kommunene har tilbud om døgnopphold for disse pasientene, sier Høie.

Les også: Forsker frykter overdoser på statlig heroin

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden