Nye Sandnes vil ha tilbake Preikestolen

Nye Sandnes vil ikke gi fra seg Preikestolen uten kamp. De ber departementet gjøre om en grensejustering som plasserer klippen i nabokommunen. Arkivfoto: Marianne Løvland / NTB scanpix
Nye Sandnes vil ikke gi fra seg Preikestolen uten kamp. De ber departementet gjøre om en grensejustering som plasserer klippen i nabokommunen. Arkivfoto: Marianne Løvland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kampen for at Preikestolen likevel skal bli en del av nye Sandnes kommune er i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det falt mange tungt for brystet at den berømte fjellformasjonen havner i Strand kommune og ikke blir med på lasset når Forsand – der Preikestolen ligger i dag – slås sammen med Sandnes.

Fellesnemnda i nye Sandnes sender nå brev til kommunalminister Monica Mæland (H) med krav om at grensejusteringen blir reversert, skriver Stavanger Aftenblad. De mener flyttingen av grensen – og klippeutspringet – innebærer at lokaldemokratiet blir overkjørt.

Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) mener regionale krefter har ønsket å fravriste Sandnes turistattraksjonen ved Lysefjorden.

– Dette er ikke noe regjeringen har sugd fra eget bryst. Dette er den langsiktige planen til Stavanger om å overta Strand, og det er mange som ser på dette som begynnelsen på slutten for regionalt samarbeid, sa Wirak da nyheten ble kjent.

Ole Tom Guse (KrF) fra Forsand sitter også i fellesnemnda, men var en av mindretallet som ville la saken ligge.

– Det er direkte flaut når den politiske ledelsen maler fanden på veggen. Vi trenger godt samarbeid med nabokommunene, og slike uttalelser og dette brevet bidrar ikke til det, mener han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden