FriFagbevegelse: IA-avtalen klar til å undertegnes

Forhandlinger om ny IA-avtale startet i begynnelsen av november. Tirsdag er en ny avtale for de neste fire årene klar til å undertegnes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Forhandlinger om ny IA-avtale startet i begynnelsen av november. Tirsdag er en ny avtale for de neste fire årene klar til å undertegnes. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Partene i arbeidslivet er blitt enige med staten om en ny avtale om et inkluderende arbeidsliv. Avtalen blir undertegnet tirsdag, skriver FriFagbevegelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagens IA-avtale utløper ved nyttår, og den nye avtalen som skal signeres hos arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), vil gjelde for en periode på fire nye år, skriver avisen.

Dagens avtale har tre hovedmål – å senke sykefraværet, få flere personer med funksjonsnedsettelse inn i arbeidslivet og å bidra til at flere over 50 år jobber lenger. Endringene i den nye «intensjonsavtalen for et mer inkluderende arbeidsliv», er imidlertid ikke kjent.

Aktuelt: Bedriftsforbundet om ny sykelønns-fredning: – Et svik

Dagens avtale har en klausul som hindrer endringer i sykelønnsordningen, og en lignende «fredning» vil etter det NTB kjenner til bli videreført. Selv om endringer i sykelønnen ikke er blitt diskutert, har et stridstema vært om en ny avtale skal låse sykelønnen i ytterligere fire år.

Ifølge FriFagbevegelse har partene i IA-forhandlingene blitt enige om å utsette diskusjonen om sykelønnen til etter at sysselsettingsutvalget, som har fått mandat til å drøfte sykelønnsordningen, etter planen kommer med sin innstilling i januar.

På arbeidsgiversiden har NHO, Virke, Spekter og KS i tillegg til regjeringen deltatt i forhandlingene om en ny IA-avtale. Arbeidstakersiden har vært representert av de fire store sammenslutningene LO, Unio, YS og Akademikerne.

Les også: Høyesterett lar NAV overprøve sykemelding