Venstre-topper sendte regning til Stortinget for bursdagsfest

Venstre-leder Trine Skei Grande og parlamentarisk leder Terje Breivik fikk dekket regningen da de dro i kollegas private 50-årsdag i 2015, skriver Aftenposten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Venstre-leder Trine Skei Grande og parlamentarisk leder Terje Breivik fikk dekket regningen da de dro i kollegas private 50-årsdag i 2015, skriver Aftenposten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Offentlig tilskudd til Venstres stortingsgruppe dekket reise og opphold da Trine Skei Grande og Terje Breiviks dro i partikollegas private 50-årsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt ble det brukt 10.970 kroner på at deltakere fra stortingsgruppa skulle delta i festen. Dette dekket fly og overnatting. I tillegg ble det brukt 2.000 kroner på gave til jubilanten, stortingsrepresentant Andre Skjelstad, skriver Aftenposten.

Skjelstad fylte 50 år i august 2015 og holdt fest med 100 venner, familiemedlemmer og kolleger i Verrastranda samfunnshus i Trøndelag. Skjelstad selv beskriver festen som privat.

Les også: Frps stortingsgruppe har hygget seg for 26.900 kroner per person

Aftenposten skriver at partileder Trine Skei Grande og parlamentarisk leder Terje Breivik fikk dekket festen fra de offentlige tilskuddene som er ment å støtte partienes arbeid på Stortinget.

Terje Breivik forklarer at han og Trine Skei Grande representerte stortingsgruppa og den parlamentariske ledelsen på festen, og ettersom dette var i innspurten av valgkampen måtte de minimere reisetid og oppholdet for å rekke valgkamparrangementer.

Les også: Skattebetalerne måtte ut med 22.000 kroner for Ola Elvestuens 50-årsfeiring

Aftenposten har i en serie omtalte pengebruken i partienes stortingsgrupper. Venstre er blant partiene som har gitt avisen innsyn. Ap, Høyre, Frp og Sp har valgt å hemmeligholde detaljene rundt pengebruken.

Les mer: Fem av ni partier vil ikke gi innsyn i egen bruk av offentlige midler

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden