Departementsråd Leif Forsell mektigst i Landbruks-Norge

Departementsråd Leif Forsell er forhandlingsleder for staten i landbruksoppgjøret. Han er for tiden den mektigste i Mat-Norge. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix
Departementsråd Leif Forsell er forhandlingsleder for staten i landbruksoppgjøret. Han er for tiden den mektigste i Mat-Norge. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Departementsråd Leif Forsell går forbi sjefen sin, landbruksministeren, og inntar toppen av årets matmaktkåring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nationen og Bondebladet har de siste fire årene kåret de mektigste i Landbruks-Norge.

De to siste årene har Forsell, som er Landbruksdepartementets øverste embetsmann og leder statens delegasjon i landbruksoppgjøret, havnet på plassen bak Frp-statsråd Jon Georg Dale.

Men etter at Dale i august ble byttet ut med partifelle Bård Hoksrud, som både er ny i jobben og omtales som faglig svakere enn forgjengeren, har Landbruksdepartementets øverste embetsmann gått helt til topps.

«Forsell sitter (...) i posisjon til å påvirke en statsråd som fortsatt kan lite om landbruk», står det blant annet i juryens forklaring.

Hoksrud havner på femteplass, noe juryleder Reidar Almås synes er ganske imponerende, tatt i betraktning statsrådens manglende erfaring.

Hoksrud må seg se seg slått av sjefen sin, partileder og finansminister Siv Jensen, som havner på tredjeplass. Johan Johannson, som er største eier i Norgesgruppen, får andreplassen i årets kåring. Fjerdeplassen ikke går til en person, men et fenomen: klimaendringen.

«Tørkesommeren 2018 demonstrerte hvilken ødeleggende kraft klimaendringene representerer for norsk matproduksjon», heter det i juryens begrunnelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden