T-banetunnel i Oslo stengt etter brann

Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

T-banetunnelen ved Helsfyr i Oslo er stengt etter en kraftig brann natt til mandag. Det er for tidlig å si når den kan åpne igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødetatene rykket ut da det kom melding om at det brant i en sveisevogn i tunnelen. Ved 3.20-tiden opplyste Oslo politidistrikt at arbeiderne hadde evakuert seg selv, og at ingen personer var kommet til skade.

I tiden som fulgte, brant det kraftig inne i tunnelen. I tillegg til varme- og røykutvikling, eksploderte én eller flere gassflasker, noe som førte til at flere glassruter på Helsfyr T-banestasjon ble blåst ut, men ingen personer kom til skade i forbindelse med dette. Beboerne i området ble bedt om å lukke vinduene.

Innstilt trafikk

I 8.30-tiden kunne Sporveien opplyse at brannen var slukket, og at røyken hadde avtatt. T-banen mellom Brynseng og Tøyen er innstilt inntil videre.

– Dette er en alvorlig brann, og det blir full stans i trafikken forbi brannstedet mandag. Avganger østfra vil snu på Brynseng, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stasjonene Helsfyr, Ensjø og Løren er stengt, og det er heller ikke T-banedrift mellom Brynseng og Tøyen. I stedet er det satt opp buss for bane. Linje 5 går derimot som normalt med enkelte forsinkelser.

– Store konsekvenser

I løpet av mandagen vil Sporveien undersøke tilstanden til skinner, strøm og signalanlegg.

– En slik brann har selvfølgelig store konsekvenser for T-banen i Oslo. Heldigvis ble ingen personer skadd. Det viktigste for oss nå er å skaffe oversikt over situasjonen i samarbeid med politi og brannvesen og bidra til at folk kommer seg på jobb og skole. Det er for tidlig å si når tunnelen kan åpne igjen, opplyser kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien.

Ruter oppfordrer folk til å følge med i reiseplanleggeren og på ruter.no.

– Det blir oppdatert så raskt som mulig, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen, som har en klar oppfordring:

– Dersom du har alternative måter å reise på, så bruk dem.