Meny

Geologer skal sjekke T-banetunnel i Oslo etter eksplosjon

VIDEO: En brann i en t-banetunnel har ført til problemer for t-banen i Oslo.
Folk fra brannvesenet er sendt inn i T-banetunnelen ved Helsfyr etter brannen natt til mandag. Det blir ingen T-banetrafikk forbi stedet mandag.

Tunnelstrekningen og flere T-banestasjoner er stengt på ubestemt tid etter brannen, som startet i en sveisevogn inne i tunnelen. Havarikommisjonen har dratt ut for å gjøre undersøkelser, og parallelt gransker Sporveien hendelsen.

– Geologer er på plass for å vurdere hvilke konsekvenser dette har fått for selve T-banetunnelen. Flere gassflasker har sprengt, og vi må få sjekket tilstanden på fjellet rundt. Vi skal også sjekke skinner, strøm- og signalanlegg og annen kommunikasjon som går gjennom tunnelen, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien til NTB.

Buss for bane

Stasjonene Helsfyr, Ensjø og Løren er stengt etter brannen, og det er heller ikke T-banedrift mellom Brynseng og Tøyen. I stedet er det satt opp buss for bane. Linje 5 går derimot som normalt med enkelte forsinkelser.

– Situasjonen forblir slik ut dette døgnet. Så vil vi ta en vurdering om hva som skjer de neste dagene, sier Asperud.

De jobber nå med å finne ut hvordan brannen oppsto. Sveisevognen som tok fyr, drev ikke med arbeid på stedet i forkant.

Passasjerer går av T-banen på Brynseng for å ta bussen etter brannen i tunnelen mellom Ensjø og Helsfyr natt til mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det var en arbeidsvogn som hadde en tilhenger med gassflasker på. Den var i bevegelse, og ble kjørt, så det pågikk ikke noe sveisearbeid på stedet, sier kommunikasjonssjefen.

Alle arbeiderne på vognen kom seg ut av tunnelen i god behold. Det er heller ikke meldt om andre personskader i forbindelse med hendelsen.

Flere glassruter på Helsfyr T-banestasjon ble blåst ut under eksplosjonen.

– Store konsekvenser

Det tok flere timer fra brannen brøt ut, før brannvesenet hadde kontroll på stedet. I mellomtiden var varme- og røykutviklingen stor, og beboerne i området ble bedt om å lukke vinduene.

I 8.30-tiden kunne Sporveien opplyse at brannen var slukket og at røyken hadde avtatt.

Ruter oppfordrer folk til å følge med i reiseplanleggeren og på ruter.no.

– Det blir oppdatert så raskt som mulig, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen til NTB. Han har en klar oppfordring:

– Dersom du har alternative måter å reise på, så bruk dem.

Populært