Geologer skal sjekke T-banetunnel i Oslo etter eksplosjon

VIDEO: En brann i en t-banetunnel har ført til problemer for t-banen i Oslo. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folk fra brannvesenet er sendt inn i T-banetunnelen ved Helsfyr etter brannen natt til mandag. Det blir ingen T-banetrafikk forbi stedet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tunnelstrekningen og flere T-banestasjoner er stengt på ubestemt tid etter brannen, som startet i en sveisevogn inne i tunnelen. Havarikommisjonen har dratt ut for å gjøre undersøkelser, og parallelt gransker Sporveien hendelsen.

– Geologer er på plass for å vurdere hvilke konsekvenser dette har fått for selve T-banetunnelen. Flere gassflasker har sprengt, og vi må få sjekket tilstanden på fjellet rundt. Vi skal også sjekke skinner, strøm- og signalanlegg og annen kommunikasjon som går gjennom tunnelen, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien til NTB.

Buss for bane

Stasjonene Helsfyr, Ensjø og Løren er stengt etter brannen, og det er heller ikke T-banedrift mellom Brynseng og Tøyen. I stedet er det satt opp buss for bane. Linje 5 går derimot som normalt med enkelte forsinkelser.

– Situasjonen forblir slik ut dette døgnet. Så vil vi ta en vurdering om hva som skjer de neste dagene, sier Asperud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De jobber nå med å finne ut hvordan brannen oppsto. Sveisevognen som tok fyr, drev ikke med arbeid på stedet i forkant.

Passasjerer går av T-banen på Brynseng for å ta bussen etter brannen i tunnelen mellom Ensjø og Helsfyr natt til mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Passasjerer går av T-banen på Brynseng for å ta bussen etter brannen i tunnelen mellom Ensjø og Helsfyr natt til mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Det var en arbeidsvogn som hadde en tilhenger med gassflasker på. Den var i bevegelse, og ble kjørt, så det pågikk ikke noe sveisearbeid på stedet, sier kommunikasjonssjefen.

Alle arbeiderne på vognen kom seg ut av tunnelen i god behold. Det er heller ikke meldt om andre personskader i forbindelse med hendelsen.

Flere glassruter på Helsfyr T-banestasjon ble blåst ut under eksplosjonen.

– Store konsekvenser

Det tok flere timer fra brannen brøt ut, før brannvesenet hadde kontroll på stedet. I mellomtiden var varme- og røykutviklingen stor, og beboerne i området ble bedt om å lukke vinduene.

I 8.30-tiden kunne Sporveien opplyse at brannen var slukket og at røyken hadde avtatt.

Ruter oppfordrer folk til å følge med i reiseplanleggeren og på ruter.no.

– Det blir oppdatert så raskt som mulig, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen til NTB. Han har en klar oppfordring:

– Dersom du har alternative måter å reise på, så bruk dem.