Dette skjedde i natt

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 17. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann i T-banetunnel i Oslo

Det blir ingen trafikk med T-banen mellom Tøyen og Brynseng mandag på grunn av en tunnelbrann ved Helsfyr i natt. Ingen personer kom til skade i brannen.

– Dette er en alvorlig brann, og det blir full stans i trafikken forbi brannstedet mandag, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til NTB.

Mann ranet med kniv i Oslo

En mann ble sendt til legevakten etter å ha blitt ranet med kniv i Oslo sentrum natt til mandag. Mannen skal ha fått et kutt.

– Det var fornærmede selv som ringte og varslet om dette ved 1.30-tiden. Han opplyste da at det var gått halvannen til to timer siden han ble ranet, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til NTB.

Redningsaksjon i Hordaland

En redningsaksjon som ble satt i gang etter at noen hørte skrik om hjelp ved Radøy i Nordhordland natt til mandag, ble avsluttet ved 2.30-tiden

– Vi har ikke fått inn noen nye meldinger eller informasjon om at noen er savnet. Vi har søkt gjennom det området vi mener er aktuelt ut fra der vi fikk beskjed om at lyden var hørt, så vi føler vi nå har fått gjort det vi kan, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre til NTB.

Nord-Korea ut mot sanksjoner

Nord-Korea sier de amerikanske sanksjonene mot tre nordkoreanske embetsmenn kan «blokkere veien mot en atomnedrustning på Koreahalvøya for alltid».

– Hvis Washington tror sanksjonspolitikk og press vil tvinge Nord-Korea til å gi opp sine atomvåpen, vil det være en storslått feilberegning, sier Kim Jong-un i en uttalelse til det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Enighet om budsjettforslag i Italia

Italias statsminister og koalisjonsregjeringens ledere er enige om forslag til et nytt statsbudsjett som de håper vil tilfredsstille EUs krav, skriver Reuters.

Flere av budsjettforslagene italienerne har presentert til EU, har blitt avvist av unionen, som har nektet å fire på de strenge kravene rundt blant annet underskudd. Italia har en svulmende statsgjeld, som allerede er på mer enn det dobbelte av maksnivået som er tillatt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden