Vårt Land: Abortlovfrykt i KrF

Innad i KrF er det mye frykt og frustrasjon rundt abortlovdiskusjonen. Noen krever at endringene i loven går gjennom, mens andre håper det ikke skjer, fordi kostnadene kan bli for høye for partiet totalt sett. Arkivfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Innad i KrF er det mye frykt og frustrasjon rundt abortlovdiskusjonen. Noen krever at endringene i loven går gjennom, mens andre håper det ikke skjer, fordi kostnadene kan bli for høye for partiet totalt sett. Arkivfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kostnadene ved å trumfe gjennom å fjerne abortlovens paragraf 2c kan bli svært høye, frykter flere KrF-topper Vårt Land har snakket med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

KrFs landsstyre var onsdag samlet til nok et ekstraordinært møte. Vårt Land snakket med kilder i partiet som sier de har inntrykk av at Frp kan komme med motkrav, om KrF presser på med kravet om en endring av abortloven. Frp vil trolig gå for en liberalisering av abortloven og kreve selvbestemt abort fram til uke 18 i ­regjeringsforhandlingene, dersom paragraf 2c fjernes, sier én kilde.

Ifølge avisen er det generell frustrasjon i KrFs landsstyre over at det nå knapt «går an å diskutere abortloven».

Ifølge en meningsmåling i Dagbladet forrige måned ønsker kun fem prosent av befolkningen å stramme inn abortloven. Til og med blant KrFs velgere er det bare et knapt flertall som er for endringen. Fra den såkalt røde siden uttrykkes det frykt for at KrF pådrar seg stempel som et «abortparti».

En annen frykt i landsstyret er at KrF kaster bort forhandlingskapital på særlig paragraf 2c, slik at de ikke vinner fram med andre kampsaker.